Lauttasaaren kielikylvyn tarkoituksena on edistää kaksikielisyyden, erityisesti suomenkielisten lasten ruotsin kielen vuorovaikutustaitojen kehittymistä. Toimimme saarella linkkinä kielikylpyperheiden, päiväkotien ja koulun välillä.

Yhdistys Lauttasaaren Kielikylpy ry / Drumsö Språkbad r.f mahdollistaa sen, että voimme hakea avustuksia ja tukea eri tahoilta. Nämä avustukset kanavoimme saaren kielikylpypäiväkotien ja koulun kielikylpyoppilaiden hyväksi, esimerkiksi stipendien, kirjamateriaalin ja retkien tukemisen muodossa. Yhdistys voi vastaanottaa lahjoituksia. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole hankkia voittoa tai muuta välitöntä taloudellista ansiota sen toimintaan osallistuville. Hallituspalkkioita ei makseta.

Vuonna 2019 budjetoimme avustuksiin saamiemme avustusten mukaisesti hivenen edellisvuotta vähemmän ja myönsimme avustuksia saapuneiden hakemusten mukaisesti yhteensä 2 928 €. Kuluvana vuonna avustuksia on jaettu päiväkodeille ja kouluun kielen oppimisen tueksi yhteensä 2 780,50 €. Yhdistys on viime vuosina saanut apurahoja mm. Tre Smeds –yhdistykseltä, Svenska Folkskolans vänneriltä ja Lauttasaaren säätiöltä.

Kirjan ja Ruusun-päivänä 23.4.2020 jaoimme lahjoituksia ruotsinkielisten kirjojen hankkimiseksi Lauttasaaren ala-asteelle, LYK:lle, PK Lokille ja PK Sälenille yhteensä 1 100 € edestä.

Keväällä 2020 muistimme kielikylpyoppilaita stipendein (yht. 390 €) ruotsin kielen käytöstä ja myönteisen kieliasenteen rakentamisesta (yksi stipendi / vuosiluokka). Stipendejä yhdistys jakaa vuosittain, riippumatta avustushakemuksista.

On harmillista, että Ost och vin jää tältä syksyltä toteutumatta, mutta ensi syksynä tapaamme toivoakseni jälleen sitäkin isommalla joukolla Blue Peter -ravintolan tiloissa Vattuniemessä. Luvassa ajankohtaista asiaa kielikylvystä, perheiden ja kielikylvyssä opiskelevien kokemuksia sekä yhdessä oloa lämpimän keiton, juustojen ja viini kera!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan kielikylpytoimintaan, resurssiesi mukaan!
Toivon kielikylpyperheille kaikkea hyvää kuluvaan syksyyn ja tulevalle talvelle, pysytään terveinä!

Elisa Sihvola
Kielikylpyoppilaiden Emilian ja Eerikin (4K ja 6K) äiti

PS. Syyskokouksessa nähdään 25.11.2020!

Kategoriat: Ajankohtaista