Kielikylpy-yhdistys haluaa nostaa viestinnässään esiin sitä upeaa työtä, jota kielikylpyopetuksen parissa Lauttasaaressa tehdään. Pyysimme päiväkoteja ja koululuokkia kertomaan kuulumisiaan tekstein ja kuvin ja välittämään samalla inspiraatioita kollegoillekin. Me kielikylvystä kiinnostuneet pääsemme kurkistamaan ruotsinkielisen opetuksen arkeen kielikylpypolun eri vaiheissa. Nyt kuulemme Hedengrenin kielikylpysolussa opiskelevan 4K-luokan kuulumisia.

”Syksy 2020 alkoi 4K-luokassa oppilaiden ja opettajan tutustuessa toisiinsa, kun Saara-ope oli lähettänyt edellisen luokkansa yläkouluun. Ensimmäisenä läksynä elokuussa oppilaat saivat kirjeen opelta, ja siihen tietysti vastattiin ruotsiksi. Nyt luokassa pyörivät jo kaikille tutut rutiinit, kuten yhteiset äänestykset, palautuslaatikot eri töille sekä läksymerkinnät ja ryhmätyöskentelyssä kiertävät puhujan, sihteerin, ajanottajan ja materiaalivastaavan roolit.

Alkusyksystä isojen, eli kolmosten ja nelosten, välitunnit Hedengrenin toimipisteessä vietettiin Lauttasaarentien toisella puolella Ruukinlahdenpuistossa, mutta oppilaiden iloksi syysloman jälkeen palattiin takaisin koulun pihalle, missä on enemmän tekemistä. Avoin luokkatila on välillä haastanut meitä Hedengrenin koulutalossa, mutta kun käytävällä on rauhallista, myös omassa luokassa työrauha saadaan hienosti aikaan kellon kilistessä.

Ope on huomannut, että luokalla on, ehkä viime kevään etäkoulun jäljiltäkin, jo hyvät digitaidot, ja luokan käytössä on mm. Googlen Classroom, jota kutsumme Klasseniksi. Luokan omat läksyt löytyvät aina sieltä, ja Klasseniin tulee silloin tällöin myös muita tehtäviä. Varsinkin suulliset tehtävät on kätevä tallentaa juuri sinne. Googlen Jamboard-alustaa käytettiin Minä ihmisenä -ilmiön ajatuskartan laatimiseen.

4K:kin vieraili syksyllä virtuaalisesti Skansenilla, ja halloweenia on juhlittu pukeutumalla, askartelemalla ja herkuttelemalla.

Alkusyksystä käsiteltiin vesiteemaa ja nyt käynnissä on yhteiskuntaopin teema, jossa tutustutaan erilaisuuteen.

Matikassa nelosluokan uusi asia on ollut kertolasku allekkain, jota harjoiteltiin kärsivällisesti lokakuun aikana. Työ on kuitenkin tuottanut tulosta, ja uusi taito alkaa kaikilla olla hallussa.”

 

 

 

 

 

 

Värioppia, eli sama motiivi pääväreillä